Al jaren werk ik, Jochum Jarigsma voor AccuRaad als sales trainer. We zijn actief in heel Nederland maar vooral in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn en verder Gelderland in en natuurlijk het Noordoosten van Nederland, Almere, Lelystad, Zwolle, Friesland en Groningen. Het is logisch dat we in het noordoosten actief zijn. Als Jarigsma voel ik een natuurlijke klik met die regio.

Amsterdam als hoofdstad van het land en oprichtingsplaats van AccuRaad is ook een logische keuze. We zitten weliswaar in Bussum maar alle business vindt natuurlijk plaats in Amsterdam of Utrecht. De regio waar we precies tussenin zitten.

Sales training in Rotterdam

Rotterdam is ook een regio waar we graag komen; ik denk dat het te maken heeft met de mouwen-opstropen-mentaliteit die daar heerst. Heerlijk en heel herkenbaar. Bij AccuRaad geen ellenlange verhalen over theorie X of nieuwste model Y, maar gewoon gedegen het salesvak leren. En niet alleen leren maar ook uitvoeren. Nieuwe dingen leer je vooral door ze te doen. Mijn vrouw heeft een half jaar lang Franse les gehad in Zwitserland maar spreekt het niet zo goed. Dat komt omdat er daar vooral aandacht was voor uitspraak, grammatica en woordenschat maar gewoon lekker de stad in gaan en dan een beetje kletsen in het Frans, daar deden ze niet zo veel aan.

Sales training in Utrecht

Laatst gaf ik een salestraining in Utrecht. Om 09.08 deden we het eerste rollenspel en net voor de middag belden we echte klanten. Eng? Jazeker. Maakten ze fouten? Ja bij de vleet. Hadden ze liever eerst over theorie gesproken zodat alle ‘enge’ dingen uitgesteld zouden worden? Zeker. Maar we deden het niet en het was enorm leerzaam. Mijn hoogtepunt van de dag was een telefoontje waarbij de klant ‘ja’ zei tegen mijn deelnemer. Hij was zo trots, en terecht! En zoals we allemaal weten: succes motiveert meer dan wat ook.

Sales training in Amsterdam

In Amsterdam ging het anders. Ik kreeg een hele groep over me heen die niet van plan was om rollenspel te doen. en dat snap ik. Rollenspel is namelijk maar een laboratoriumsituatie en niet ‘echt’. Toen ik voorstelde om het rollenspel over te slaan en meteen de praktijk in te gaan, werden ze wat bleek om de neus. En uiteindelijk kozen ze toch voor de logischer volgorde: eerst oefenen, dan praktijk.

Drie soorten sales trainingen

AccuRaad kent drie soorten ‘producten’: workshops (2-4 uur), eendaagse trainingen en meerdaagse trajecten. Soms geven we ook wel eens een lezing van 10-60 minuten.
Hoe kort de AccuRaad ‘interventie’ ook duurt; de trainer zal altijd 1 of meerdere (praktijk)oefeningen er in stoppen.

Uiteraard is het effect van een meerdaagse (ons DOEL-traject is het meest effectieve traject) training groter dan van een eendaagse of een workshop. Dat komt omdat leren gaat volgens de stappen: weten, kennen, kunnen, beheersen, eigen maken; waarbij we met meer tijd, effectiever kunnen werken aan beheersen en eigen maken.
Wil je weten wat past bij jouw vraag en budget? Neem dan contact op via info[@]accuraad.nl

Verrijk meer je kennis! Lees ook mijn andere leerzame artikelen over:

De Harvard methode
Business roman – ondernemers boek
De Nieuwe Weg
Sales boek
DMU marketing