7 Stappen naar meer omzet

Posted on 5 oktober, 2016

Als coach voor zelfstandige ondernemers is mijn missie: ervoor zorgen dat ondernemers dezelfde vaardigheden op het gebied van sales en acquisitie krijgen, die in grote bedrijven zo vanzelfsprekend zijn. Geen enkele ondernemer wordt geboren met alle vaardigheden die nodig zijn om een bedrijf succesvol te leiden en daarbij help ik je graag. Ik geef je graag de volgende 7 stappen mee om over te denken en natuurlijk te doen, zodat je nu al kunt beginnen met het genereren van meer omzet!

1. Zorg dat je een goede propositie hebt

Een goede propositie of aanbod lost een probleem van een ander op of maakt het leven van een ander(e ondernemer) veel prettiger. Dus een pain oplossen of een gain voor de klant. Welke probleem los jij op voor de klant?

2. Vind een markt met budget

Er zijn 800.000 zzp-ers die mijn salestrainingen zouden kunnen gebruiken. Niet alle zzp-ers kunnen of willen hun beperkte budget inzetten voor deze training. Dus zoek ik uit voor wie dit wel geldt.

3. Leg contact met potentiële klanten

Doe dat echt. Ga netwerken, bellen, mailen of die iets anders waarbij je in contact komt met mogelijke opdrachtgevers. Thuis zitten en je website updaten levert geen klanten op. SEO, SEA of netwerken wel. Wat ga jij vandaag doen?

4. Onderzoek hun behoeften en koopmotieven

Ben je in gesprek, vraag dan: ‘Waar loopt u tegen aan? Waar ligt u ’s nachts wakker van?’ Of: ‘Waar wordt u blij van?’

5. Doe ze vervolgens een aanbod

…dat aansluit bij de behoefte van de ander. ‘U vertelde mij dat u …zoekt. Mijn aanbod behelst …. en daarom sluit dit perfect aan op uw vraag. Bent u het daarmee eens?’

6. Neem koopweerstanden weg

‘Op dit moment heeft u andere prioriteiten zegt u? Wat kan ik doen om uw andere prioriteiten op te lossen?’ Of: ‘Wanneer wordt mijn oplossing voor u urgent(er)?’ Indien het bezwaar ‘te duur’ is, onderzoek dan met welk alternatief de klant jouw aanbod vergelijkt.

7. Sluit de deal

De meesten zzp-ers doen het niet; vragen om de opdracht. Zeg: ‘Volgens mij zijn we er uit, klopt dat? Wilt u zaken met me doen?’ Of een andere vergelijkbare vraag. Durf jij dat?