Werken aan je ondernemersvaardigheden: goedkoper dan je denkt!

Posted on 23 maart, 2015

Wil jij je kansen op nieuwe opdrachten verbeteren, en jouw kwaliteit verhogen? Scholing kan je hier zeker bij helpen en je kansen als ZZP’er vergroten. De overheid denkt dan ook nog eens met je mee.

Scholingskosten aftrekbaar voor ZZP’ers

Studeren is vaak lastig binnen je drukke dagindeling, maar kan ook veel positieve invloed hebben op je bestaan als zzp’er. Je horizon verbreden en dus je kansen vergroten. Als zzp’er kun je scholingskosten deels aftrekken van de inkomstenbelasting. Goede scholing kan ervoor zorgen dat mensen (langer) inzetbaar blijven. Ook verhoogt het de productiviteit. Daar werkt de overheid graag aan mee en stimuleert daarom ondernemers, ZZP’ers en freelancers, om scholing te volgen.

Natuurlijk is er een voorwaarde, namelijk dat de scholing zorgt voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Als je als zzp’er de kosten al als ondernemingskosten aftrekt van de belastbare winst, kun je geen gebruikmaken van de regeling. Iedere zzp’er die inkomstenbelasting betaalt mag dus zijn kosten voor scholing opvoeren als persoonsgebonden aftrek bij de belastingaangifte. Handig om te weten als je scholing volgt of gaat volgen.

Bron: Rijksoverheid http://zzpbarometer.nl/2015/03/scholing-voor-zzpers-aftrekbaar/Zie ook: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/aftrekposten/studiekosten_en_andere_scholingsuitgaven/