Er zijn in de markt talloze trainingen voor ondernemers waar je leert verkopen. Je kunt met 500 man in een zaal in Nieuwegein zitten en juichen als de ‘rockstar-trainer’ binnenkomt, je kunt online video’s bekijken of naar seminars gaan.
win-win-deals-een-loze-kreet

Hoe kan het goedkoper?

Op internet zijn blogs en teksten te vinden die je vertellen hoe sales werkt en wat jij moet doen om het goed voor elkaar te krijgen. Maar ook zijn er sales boeken en verkoop boeken te vinden. Je kunt leren over onderhandelen, het vragen om de opdracht of het stellen van vragen. Het lastige is dat ze je vaak wel vertellen WAT je moet doen maar niet HOE. Daarbij lijkt het ook alsof alle technieken in alle situaties werken. Jij weet dat dat niet zo is. Jouw branche is namelijk anders dan die van anderen.

Hoe kan het makkelijker?

Dus, schrijf je je in voor een evenement in Nijkerk. 350 mensen zitten naast elkaar en wat prettig is: na een ochtend kennismaken blijken heel veel mensen moeite te hebben om een goed inkomen te verwerven. Dus je deelt leed met elkaar en dat voelt goed. Toch herken je jezelf niet in de aanpak van de goeroe. Voor haar is het namelijk makkelijk. Zij heeft een heel team om zich heen en wat verder opvalt: je hebt je ingeschreven door haar marketing. De talloze mails hebben er voor gezorgd dat je deze goeroe leerde kennen en daardoor vertrouwde, en trouwens het was niet duur dus baat het niet dan schaadt het niet. Maar kan ze zelf eigenlijk wel verkopen. Jij moet het vooral hebben van je eigen netwerk en het guneffect, niet van honderdduizend mensen op je mailinglist. Leren verkopen gaat niet altijd eenvoudig en snel.

workshop-sales-acquisitie

Sales boek | Salesroman de Nieuwe Weg

Uniek in soort; een roman (sales boek/verkoop boek) over hoofdpersoon Rutger die leert verkopen. Hij doet zijn best, durft niet, wil niet en gaat op zijn bek. Herken je dat? Hij leert met vallen en opstaan en wil een heel groot doel bereiken; miljonair worden. Of dat lukt kom je achter door het boek te lezen. In drie uur heb je het uit en leer je ongemerkt de salestechnieken die nodig zijn om als (kleine) ondernemer of zelfstandige succesvol te zijn.

Leren verkopen door sales boeken te lezen. Maar kan ik het dan ook?

Nee. Je kunt niet leren verkopen door een sales boeken te lezen. Wat wel gebeurt, is dat je in het hoofd van Rutger (de hoofdpersoon) kan ‘kijken’, en daardoor zijn twijfels en angsten herkent en de manier waarop hij ze overwint en leert verkopen. Als het sales boek je inspireert en je snapt de technieken dan kun je je opgeven voor de speciale ‘usergroeps’ die ik/Verkoopresultaat organiseren/organiseert waar je met de kortingscode uit het verkoop boek aan deel kunt nemen. Je leert dan de aanpak die bij jou past. Zie ik je snel?

Begin direct!

Waarom wachten met het verrijken van je kennis?


Bestel het boek

 

Verrijk meer je kennis! Lees ook mijn andere leerzame artikelen over: