Onderhandelen in de praktijk

Posted on 28 juli, 2014

Onlangs stuurde Wilfried (een oud-deelnemer van mijn workshop onderhandelen) mij deze leuke e-mail. Hij heeft mij toestemming gegeven om zijn ervaring met jullie te delen.

Wilfried past namelijk sinds de cursus de vele tips toe die ik hem heb gegeven en het werpt zijn vruchten af. Inmiddels werkt Wilfried aan een mooie opdracht waarbij hij voor zichzelf een goede deal eruit heeft onderhandeld.

Lees hieronder wat Wilfried mij schreef…

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hallo Jochum,

Het is alweer een tijdje geleden dat je aan onze groep ondernemers jouw workshop onderhandelen gaf. 

Ik heb er veel aan gehad en heb me bij iedere deal afgevraagd: wat zijn de belangen van de andere partij en hoe kan ik hier onderhandelingsruimte mee creëren? 

Ik ben in januari aan de slag gegaan (op uurtarief) en inmiddels de 1e oplevering bij Philips gerealiseerd. Ik heb met hen onderhandeld (gevraagd worden maakt je positie natuurlijk al sterk) en al mijn 3 punten zijn gehonoreerd:

1. Max 4 dagen

2. De hoofdprijs in geld

3. Daarbij willen ze mij voor minimaal 5 jaren

Het heeft allemaal goed uitgepakt en ik ben jou nog steeds dankbaar voor de vele tips en trucks !

Je zult begrijpen dat mijn behoefte voor extra cursussen voor nu nauwelijks nog een rol speelt, maar ik wens en hoop dat velen zullen inschrijven.

Hartelijke groeten

Wilfried A.A. Markenstein RI
Markenstein Institute Knowledge Engineering & Hygiene Sense BV

Wil jij meer weten over hoe je je omzet kunt vergroten en net zoals Wilfried, nuttige tips krijgen? Houd dan de site in de gaten voor mogelijkheden om een workshop of training bij mij te volgen.