Over Jochum Jarigsma

about-header-3

Mijn naam is Jochum Jarigsma en ik ben een salestrainer met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van management, verkoop, klantgerichtheid, onderhandelen en presentatievaardigheden, aangevuld met kennis over gedrag en gedragsverandering.

Ik help professionals binnen bedrijven en geef individuele trainingen om het ondernemerschap op een effectieve manier te stimuleren.

Ook doceer ik op universiteiten en hogescholen:

UvA – Startup coach
VU – Jurylid Summerschool Ondernemerschap
UU – Docent sales
HvA – Docent minor Entrepreneurship
New Venture – Jurylid ‘Beste Businessplan’
de Noordelingen – Docent sales
Yes!Delft – Docent sales

Daarnaast coach ik met regelmaat startups waarbij de focus ligt op het businessplan, verdienmodellen en kansen benutten.

Heel vaak vragen bedrijven of ik commercieel directeur bij ze wil worden. Een jaar geleden heb ik ja gezegd tegen www.twonas.com. Een technologiebedrijf dat over de hele wereld verkoopt. Dit spreekt me aan omdat ik de ruimte heb om een multinationaal team te bouwen (ik heb al een Australiër, spanjaard, Turkse, Oekraïner aangenomen).

Ook loop ik hard bij www.dolichos.nl en heb ik een gezin met drie opgroeiende kinderen.

Verder besteed ik een dag per week aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik ben oprichter/voorzitter van www.pmonb.nl, www.water4masai.nl, www.wereldbbq.nl en zit in de ledenraad van het KIT (www.kit.nl).

Speciaal voor freelancers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers heb ik het DOEL-traject ontwikkeld zodat je het volledige potentieel van je onderneming kunt benutten.

Het is net als ik praktisch en to-the-point, dus ik geef je concrete handvatten om stap voor stap dichter bij je DOEL te komen.

 

verkoopresultaten_UVA_VU

verkoopresultaat_UU_HVA

verkoopresultaat_ACE_new-venture

verkoopresultaat_de-noorderlingen_yes-delft

 

 

Wil je een voorproefje van de DOEL-methode?

Download dan hier mijn whitepaper ‘Groots groeien is groots denken‘. Je kunt ook direct zelf aan de slag om je doel te bereiken met mijn handige tips en praktijkvoorbeelden.

In onderstaand fragment word ik geïnterviewd door het programma ‘Ondernemen met passie’ van RTL7.