Over Jochum Jarigsma

about-header-3

Met wie werk ik dan?

Met mij, Jochum Jarigsma: UvA-economie, spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, netwerken, acquisitie en sales en internationaal actief als businesscoach en dagvoorzitter.

Ik ben oprichter van AccuRaad (training) en Verkoopresultaat.nl (speciaal voor het DOEL traject met ondernemende professionals). Daarnaast ben ik verbonden aan incubators zoals het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), Yes!Delft, Utrecht Inc en verschillende hogescholen.

Als ondernemer heb ik in achttien maanden tijd mijn eigen bedrijf AccuRaad uitgebouwd van 0 naar 700.000 euro omzet. Na vijf jaar en met zeven medewerkers op de loonlijst, werd ik moe van het managen en wilde ik graag weer terug naar mijn passie: sales en anderen helpen daarin
succesvol te zijn. Ik heb daarom ook een boek geschreven over sales, een zogenaamde businessroman: De Nieuwe Weg, in 7 stappen naar meer omzet.

Ik vind mezelf een social entrepreneur omdat ik twee keer per jaar het DOEL-traject aanbied. Het is een programma waarvoor je een vast bedrag kunt betalen als je wilt maar je kunt ook ‘solliciteren’ op een ‘social’ plek (kijk voor de opties even bij de veelgestelde vragen).
Verder besteed ik een dag per week aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik ben oprichter/voorzitter van het Platform MVO, de Wereldbarbecue en zit in de ledenraad van het KIT.

Regelmatig vragen bedrijven of ik ‘de sales’ wil regelen. Enige tijd terug heb ik ja gezegd tegen Twonas, een technologiebedrijf dat over de hele wereld verkoopt.

Naast mijn werk loop ik hard bij Hardloopvereniging Dolichos en heb ik een gezin met drie opgroeiende kinderen.

Speciaal voor freelancers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers heb ik het DOEL-traject ontwikkeld zodat je het volledige potentieel van je onderneming kunt benutten.

Het is net als ik praktisch en to-the-point, dus ik geef je concrete handvatten om stap voor stap dichter bij je DOEL te komen.

 

verkoopresultaten_UVA_VU

verkoopresultaat_UU_HVA

verkoopresultaat_ACE_new-venture

verkoopresultaat_de-noorderlingen_yes-delft

 

 

Wil je een voorproefje van de DOEL-methode?

Download dan hier mijn whitepaper ‘Groots groeien is groots denken‘. Je kunt ook direct zelf aan de slag om je doel te bereiken met mijn handige tips en praktijkvoorbeelden.

In onderstaand fragment word ik geïnterviewd door het programma ‘Ondernemen met passie’ van RTL7.