Waarom duurt het DOEL-traject zo lang?

Posted on 9 juli, 2014

Iemand stelde mij deze vraag:

Waarom duurt jouw training zo lang? Op internet zie ik ook veel kortere, en daardoor goedkopere, trainingen.

Dat is een terechte vraag die ik graag beantwoord.

Je herkent dit vast wel: je komt na een cursus of een workshop bruisend en vol ideeën thuis en gaat enthousiast aan de slag. Maar na een paar dagen zakt de eerste euforie weg en een week later zit je al in je oude patroon.

En dat is jammer, want je hebt de cursus gevolgd om iets nieuws te leren…toch?

Omdat ik al talloze ondernemers getraind heb, weet ik waar de valkuilen liggen. Daarom heb ik een speciale training ontwikkeld en de cursusdagen bewust verspreid over een heel jaar.

Nieuwe gewoontes leren, kost tijd en oude gewoontes blijven hardnekkig plakken.

Het doel van deze training is om jouw vaardigheden blijvend te verbeteren. Zodat je daar tijdens je hele carrière blijvend profijt van hebt.

De tijdsinvestering is minimaal: elke maand 1 dag. Maar door de langere tussenperiode, kun je jouw vaardigheden voldoende oefenen om blijvend een verandering te merken.

En nu de tweede vraag over de prijs.
Een gemiddelde workshop of cursus duurt één of meerdere dagen. Gemiddeld wordt daar een bedrag van rond de driehonderd euro per dag voor gerekend.

Daarin is mijn tarief eigenlijk niet anders dan van mijn collega’s, namelijk €297 per dag. Dit is inclusief de accommodatie, materialen, koffie, thee en een heerlijke lunch.

Mijn training verschilt dus niet in de prijs, maar in het aantal dagen en dus de commitment. Als je met mijn training meedoet, dan moet je bereid zijn om écht te ondernemen.

Je volgt het DOEL-traject niet voor mij, maar voor jezelf. Je hebt een doel voor ogen en in die tien maanden ga ik jou intensief begeleiden om jouw doel te bereiken. Je moet dus flink gemotiveerd zijn en er serieus voor gaan.

Dus waar investeer je in? In jezelf natuurlijk! Uiteindelijk moet je na het traject zelf van jouw onderneming kunnen leven.

Aan het einde van het programma is je omzet spectaculair en blijvend gestegen, doe je fluitend je eigen acquisitie en proosten we samen op je verviervoudigde omzet!